Νέα & Ανακοινώσεις
Νέα
Διαφήμηση
Συνέντευξη του Δημήτρη Τσιχλάκη στο περιοδικό "ΣΙΓΜΕΣ"
2 Οκτώβρη 2005
Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε ξανά µε τον καφέ;
Η οικογενειακή παράδοση στους καφέδες έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως προς την απόφαση µου. Για µένα o καφές είναι «ιός» που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Μεγάλωσα σε καφεκοπτείο, ενώ οι περισσότερες συζητήσεις στο σπίτι περιλάµβαναν τον καφέ. Ήταν θέµα χρόνου να πάρω την απόφαση.

Ο ανταγωνισµός στον καφέ είναι µεγάλος, δεν σας προβληµατίζει αυτό;
Φυσικά και είναι µεγάλος. Οι δύο µεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν προχωρήσει σε σηµαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνιο. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για µικρότερους και φιλόδοξους επαγγελματίες. Η έντονη διαφημιστική παρουσία, η σταθερή ποιότητα, η πρόσβαση σε επιλεγμένες ποικιλίες καφέ και η καλή εξυπηρέτηση είναι βασικά κριτήρια για την ανάπτυξη µας.

Πως αντιµετώπισε ο καταναλωτής την επανένταξη σας στην αγορά;
Αν και είναι πολύ νωρίς για συµπεράσµατα, ο καφές έτυχε θερµής υποδοχής. Ο καφές αρέσει και αυτό είναι το σηµαντικότερο για µας. Βασισµένος στην παραδοσιακή συνταγή, ο καφές επιδιώκει να 'αφυπνίσει' τον απαιτητικό καταναλωτή. Συνεπώς, είµαστε αισιόδοξοι για το µέλλον καθώς τα µηνύµατα που παίρνουµε από την αγορά είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Που βρίσκουµε τον καφέ Τσιχλάκη;
Ο καφές πωλείται ήδη στα περισσότερα super και mini markets. Ήδη έχουµε συνάψει συνεργασίες µε όλες τις τοπικές αλυσίδες (Χαλκιαδάκης, Αριάδνη, Φαιστός, Σύγχρονη Αγορά και τις εκάστοτε Ενώσεις) ενώ αναµένεται να κλειστούν συµφωνίες και µε τις πολυεθνικές αλυσίδες εντός του 2006.
Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός καφές παρουσιάζει πτώση τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις καφετερίες.

Πως αντιµετωπίζετε αυτό το πρόβληµα;
Οι ηλικίες µεταξύ 18 και 40 καταναλώνουν κυρίως στιγµιαίο και espresso. Ο ελληνικός διατηρεί υψηλά ποσοστά κατανάλωσης µόνο στις ηλικίες 45+. Συλλογικά θα πρέπει να επανατοποθετηθεί το προίόν απευθυνόµενο σε µικρότερες ηλικίες.

Ποιο είναι οι στόχοι και τα σχέδια σας για το µέλλον;
Με κύριο άξονα την προσήλωση στην ποιότητα και τον σεβασµό στην παράδοση, σκοπός της εταιρίας µας είναι η κάλυψη όλου του φάσµατος των αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή στην άριστη σχέση ποιότητας τιµής. 'Όσο αφορά τα σχέδια µας, ετοιµάζουµε νέα, καινοτοµικά προϊόντα καφέ σε έξυπνες συσκευασίες, καθώς και νέες υπηρεσίες. Φιλοδοξούµε να παρουσιάσουµε τον καφέ µας και στην υπόλοιπη Ελλάδα στοχεύοντας σε ένα δηµιουργικό 2007


 <